Voor wie

Voor kinderen vanaf groep 4 van de basisschool geven wij ook blokfluitles. Er wordt les gegeven in een klein groepje van maximaal 4 kinderen. Zo kunnen ze gezellig samen met een vriendje of vriendinnetje les nemen. Tijdens de blokfluitopleiding is er ook de mogelijkheid om mee te spelen in een jeugdorkest. Ook wordt er een jaarlijkse voorspeelmiddag gehouden voor familie. En zijn er nog andere gezellige activiteiten.

Waar en door wie

De lessen worden gegeven op de dinsdagavond tussen 18.30 uur en 19.00 uur in wijkvoorziening Velve-Lindenhof “Lumen” of in overleg op basisschool/BSO. De lessen worden gegeven door Yvonne en Jenny.

Wat zijn de kosten?

De kosten van de blokfluitlessen bedragen € 15,00 per maand.
Het inschrijfgeld is € 10,00. Hiervoor krijg je een blokfluit.

Verder nog te vermelden

We werken met de methode “Ik en mijn blokfluit”.
De minimale deelname is 6 maanden en maximaal 2 jaar. Hierna kun je kiezen voor een ander instrument. Er mag natuurlijk ook eerder gekozen worden voor een ander instrument. Heb je nog geen idee welk instrument? Kom dan eens een keer kijken bij de repetitie van het orkest.


Gunstige effecten van muziek

De bekende hoogleraar breinwetenschappen Erik Scherder heeft er op TV al veel over verteld.
Uit onderzoeken is gebleken dat kinderen die muziek maken beter presteren. Door het maken van muziek leren de linker- en rechter hersenhelften beter samen te werken.

Muziek is zo goed voor je algehele ontwikkeling. Het raakt je: muziek doet je verwonderen, verbazen, emotioneren, herinneren, het verbindt je met anderen. Muziek grijpt in op de diepste structuren in het brein. We leren het eerder dan taal: al in de buik van onze moeder veranderen onze ademhaling en hartslag zodra we daarbuiten muziek of gezang horen.